Economie2 jun '22 08:35

Olieprijs daalt na nieuws dat Saoedi-Arabië meer wil produceren

Auteur: BNR Webredactie

Na berichten dat Saoedi-Arabië meer olie wil gaan produceren wanneer het door sancties getroffen Rusland minder uit de grond haalt, is de olieprijs wat gedaald. Zowel Amerikaanse olie als Brentolie kostte donderdagochtend bijna 2 procent minder per vat. Daarmee herstelden de prijzen alweer iets van een groter verlies eerder.

(Flickr)

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times heeft Saoedi-Arabië zijn westerse bondgenoten laten weten bereid te zijn om de olieproductie te verhogen. Het nieuws kwam naar buiten aan de vooravond van een maandelijkse OPEC+ vergadering. Naar verwachting zullen de leden van het oliekartel donderdag een verhoging van de productie overeenkomen.

Met name de Amerikaanse regering heeft er bij de OPEC+ herhaaldelijk op aangedrongen om de productie sneller te verhogen. Op die manier wil VS de snel stijgende benzineprijzen in het land, en daarmee ook de hoge inflatie, beteugelen. De Financial Times meldt dat gesproken wordt over een onmiddellijke verhoging van het olie-aanbod door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen