Economie16 jun '22 17:44

Brussels Airport ontvangt afhakers Schiphol met open armen: 'zitten nog lang niet aan onze taks'

Auteur: BNR Webredactie

Terwijl Schiphol kampt met enorme problemen door het personeelstekort en een gedwongen krimp moet doorstaan van het kabinet, wil Brussels Airport de reizigers dolgraag overnemen van de luchthaven. 'Wij zijn voorbereid op de zomer', zegt de luchthaven tegenover BNR.

Ook de Belgen kampen met een personeelstekort. Maar dat tekort is inmiddels grotendeels opgevuld, meldt Brussels Airport. 'We hadden tot twee maanden geleden 1200 vacatures openstaan. Dat is nu teruggebracht tot ongeveer de helft, waarbij we bijna op het normale niveau zit. Op een luchthaven met veel bedrijven heb je altijd wel verloop van mensen die met pensioen gaan of van werk veranderen', benadrukt een woordvoerder van de luchthaven.

Lees ook | Donkere wolken boven Schiphol: kabinet dwingt vliegveld tot krimpen

De problemen die op Schiphol ervaren worden met onder andere urenlange wachtrijen, verwachten de Belgen niet mee te maken. 'We verwachten geen grote operationele problemen mee te maken. We verwachten dat we de passagiers vlot kunnen opvangen. Dat verliep ook al goed in de Paasvakantie.' In die vakantie begon voor Schiphol de problematiek juist, maar in Brussel zaten ze toen nog niet eens aan hun taks. 'We zaten toen op 70 procent van het aantal passagiers van voor corona. Voor de zomervakantie verwachten we richting de 75 tot 80 procent van de bezetting te gaan van voor corona. We hebben er daarom een goed oog in (Vlaams voor goede verwachtingen hebben, red.) dat we het goed kunnen opvangen', meldt een woordvoerder.

Nederlandse doelgroep

Brussel probeert sowieso al een graantje mee te pikken van de Nederlandse reizigers. 'De Zuid-Nederlandse markt behoort al tot onze markt, omdat dat per afstand niet ver is. We voeren er al jaren marketingcampagnes. Die mensen zijn en blijven welkom', aldus de luchthaven.

Overigens is het niet helemaal pais en vree bij Brussels Airport. Aanstaande week gaat het personeel op Brussels Airport staken, waardoor er flinke hinder verwacht kan worden voor reizigers.

Gerelateerde artikelen