Economie28 jul '22 10:24

Arcadis boekt mooie winst

Auteur: BNR Webredactie

Arcadis heeft het afgelopen half jaar geprofiteerd van de wens van veel organisaties om minder afhankelijk te worden van Russische fossiele brandstoffen. Veel bedrijven hebben meer geld over voor systemen die helpen bij de transitie naar schonere energie, en daar kan het advies- en ingenieursbureau mooi bij helpen. 'Het orderboek blijft goed gevuld', zegt CEO Peter Oosterveer van Arcadis.

CEO Peter Oosterveer
CEO Peter Oosterveer (ANP / ANP / Robin van Lonkhuijsen)

Uit de laatste resultaten die zojuist werden gepubliceerd blijkt dat de omzet van Arcadis met 11 procent steeg naar 1,4 miljard euro. De winst steeg met 12 procent naar 86 miljoen euro. De CEO schrijft de goede cijfers echter niet alleen toe aan de oorlog in Oekraïne, al erkent hij dat die de dynamiek 'wel versneld' heeft. 'We hadden twee jaar geleden al in onze nieuwe strategie aangegeven dat de klimaatverandering gecombineerd met een groeiende wereldbevolking en toenemende urbanisatie een impact zou hebben. De oorlog in Oekraïne heeft met name die energietransitie versneld'.

'Het orderboek blijft goed gevuld, we hebben meer werk aangenomen dan we hebben kunnen uitvoeren, dat geeft vertrouwen in de toekomst'. En al weet Oosterveer dat een recessie en een hogere inflatie niet gunstig zijn voor het zakelijke klimaat, hij blijft optimistisch ondanks de uitdagingen die er liggen.

Lees ook | Arcadis heeft een koopje te pakken met overname IBI


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen