Economie6 sep '22 11:26Aangepast op 7 sep '22 09:43

'Russische economie gaat dit jaar alweer groeien'

Auteur: BNR Webredactie

De Russische regering heeft haar economische voorspellingen voor de komende jaren naar boven bijgesteld. Over het hele jaar 2022 jaar verwachten de Russen een krimp van 2,9 procent, maar zo snel als eind dit jaar verwachten de Russen al op kwartaalbasis groei te kunnen optekenen.

Er is de regering van president Vladimir Poetin een hoop aan gelegen om de westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne te verslijten als ineffectief.
Er is de regering van president Vladimir Poetin een hoop aan gelegen om de westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne te verslijten als ineffectief. (ANP / Zuma Press)

Persbureau Reuters tekent deze analyse op uit de mond van de Russische minister van Economische Zaken Maxim Reshetnikov. Vorige maand verwachtten de Russen voor dit jaar nog een krimp van 4,2 procent en voor 2023 van 2,7 procent. Voor 2023 is deze voorspelling bijgesteld naar een krimp van 0,9 procent.

Lees ook |'Russische economie zakt in elkaar'

Er is de regering van president Vladimir Poetin een hoop aan gelegen om de westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne te verslijten als ineffectief. Analisten zetten dan ook hun vraagtekens bij de optimisme van de Russische rekenaars. De effecten van de sancties zouden met het verstrijken van de tijd steeds voelbaarder worden.

Blijf op de hoogte van de oorlog in Oekraïne in ons liveblog


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen