Economie13 sep '22 12:12Aangepast op 14 sep '22 12:34

'EU wil toch geen maximale prijs voor Russisch gas'

Auteur: BNR Webredactie

De EU trekt het plan in om een maximale prijs voor Russisch gas in te voeren. Dat meldt het Britse medium The Guardian op basis van een gelekt document. Wel zou de EU het plan willen doorzetten om woekerwinsten van energieleveranciers af te romen.

Al weken onderhandelt de EU over maatregelen die energielasten voor huishoudens draaglijker moeten maken. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, liet ook al meermaals weten wel oren te hebben naar een maximale prijs voor Russisch gas, net zoals het afromen van de enorme winsten bij energiebedrijven. Uit het document 'electricity emergency tool' blijkt nu dat het eerste plan geen doorgang lijkt te vinden. In het gehele document wordt er niet gerept over een maximale gasprijs op zowel Russisch als geïmporteerd gas.

Lees ook | Europees Parlement debatteert over energieprijzen

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, liet ook al meermaals weten wel oren te hebben naar een maximale prijs voor Russisch gas, net zoals het afromen van de enorme winsten bij energiebedrijven.
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, liet ook al meermaals weten wel oren te hebben naar een maximale prijs voor Russisch gas, net zoals het afromen van de enorme winsten bij energiebedrijven. (ANP / Imago Stock & People GmbH)

De verwachting is dat het plan van Von der Leyen morgen bekend wordt gemaakt. Dan vindt de jaarlijkse 'State of the Union' plaats van de Commissie-voorzitter.

Lees ook | Gasprijs daalt al drie dagen op rij; 'halvering aanstaande'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen