Economie18 okt '22 14:25

Minder mensen met betalingsproblemen

Auteur: ANP

Minder mensen hebben een betalingsprobleem ten opzichte van een jaar terug. Ook het totale aantal mensen met een lening daalt, meldt Stichting BKR. De financiële problemen onder jongeren zijn sinds vorig jaar wel toegenomen.

Uit cijfers van stichting BKR blijkt dat er minder mensen met betalingsproblemen geregistreerd staan ten opzicht van vorig jaar. De vooruitzichten zijn echter wel somber wegens de hoge inflatie.
Uit cijfers van stichting BKR blijkt dat er minder mensen met betalingsproblemen geregistreerd staan ten opzicht van vorig jaar. De vooruitzichten zijn echter wel somber wegens de hoge inflatie. (ANP)

Lees ook | Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

Volgens het kredietbureau staan er nu ruim 538.000 mensen geregistreerd die hun rekeningen niet kunnen betalen. Een jaar geleden waren dat er 632.000. In totaal hebben 7,8 miljoen Nederlanders gezamenlijk ruim 11,8 miljoen consumptieve kredieten. Dat waren er vorig jaar 8,5 miljoen.

Somber vooruitzicht

Ongeveer 36.000 jongeren van 18 tot en met 24 jaar kampen met een betalingsprobleem. Een jaar geleden waren dit er bijna 31.000, een stijging van ruim 16 procent.

'De berichten over de inflatie en koopkracht stemmen somber. Toch zien wij dit nog niet terug in onze cijfers. Het lijkt erop dat mensen nog steeds in staat zijn hun leningen en vaste lasten op tijd te betalen', zegt BKR-voorzitter Peter van den Bosch.

Lees ook | Steeds meer ondernemers met financiële problemen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen