Economie18 okt '22 14:00

Onzekerheid over toekomst van ticketverkoop ondanks groei

Auteur: Hidde van Slooten

Sinds de heropening van de samenleving na de coronapandemie worden er veel meer tickets verkocht voor musea en evenementen. CM.com, dat de verkoop van tickets faciliteert voor bedrijven, profiteert daar volop van. De omzet van het bedrijf lag in het derde kwartaal 18 procent hoger dan een jaar eerder. 'Dit is echter geen garantie dat het doorzet komend jaar', stelt CEO Jeroen Glabbeek van CM.com.

Sinds de heropening van de samenleving na de coronapandemie worden er veel meer tickets verkocht voor musea en evenementen. CM.com, dat de verkoop van tickets faciliteert voor bedrijven profiteert daar volop van. De omzetprognose is echter wel naar beneden bijgesteld door de oplopende inflatie in de samenleving.
Sinds de heropening van de samenleving na de coronapandemie worden er veel meer tickets verkocht voor musea en evenementen. CM.com, dat de verkoop van tickets faciliteert voor bedrijven profiteert daar volop van. De omzetprognose is echter wel naar beneden bijgesteld door de oplopende inflatie in de samenleving. (ANP)

De omzetstijging van het communicatiebedrijf wordt grotendeels verklaard door het verdwijnen van de coronamaatregelen. Al ziet Jeroen Glabbeek ook een algemene stijgende trend. 'We faciliteren ook Whatsapp-communicatie voor bedrijven als Thuisbezorgd, die juist floreerden in de lockdowns.'

Luister ook | Welke innovaties zullen de festivals voorgoed veranderen?

Of de toekomst ook zo rooskleurig is, durft Glabbeek niet te zeggen. 'We zien een risico dat we onze omzetprognose niet halen dit jaar. Het vierde kwartaal is normaal heel goed voor ons met alle feestdagen. Dat is dit jaar niet anders, maar het is afhankelijk van hoe onze consumenten zich gaan gedragen', stelt Glabbeek.

'Met de torenhoge inflatie houden we een slag om de arm. Het is aannemelijk dat mensen wat terughoudender zijn met tickets kopen voor evenementen. We zijn in allerlei sectoren actief en staan midden in de samenleving. Wat er in de maatschappij gebeurd, dat raakt ons natuurlijk ook', legt Glabbeek uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen