Economie24 okt '22 16:30

Centric-topman blijft, OM stapt naar de rechter

Auteur: ANP

Gerard Sanderink draait zijn aantreden als topman van IT-bedrijf Centric niet terug. Het Openbaar Ministerie stapt daarom naar de rechter om onderzoek te laten doen naar het bedrijf. Bij Centric heerst er onrust, en volgens het OM versterkt Sanderink dat.

Lees ook | OM dreigt naar rechter te stappen: Sanderink moet terugtreden als Centric-topman

Gerard Sanderink
Gerard Sanderink (ANP)

Justitie dreigde vorige week al om deze stap te zetten, nadat Sanderink benoemd werd als topman. Nu zal de Ondernemingskamer beslissen welke maatregelen er nodig zijn om de stabiliteit en continuïteit van Centric te waarborgen. De Ondernemingskamer is gespecialiseerd in geschillen binnen bedrijven.

Het OM deed de afgelopen maanden al onderzoek bij Centric, omdat er al meerdere berichten waren over onrust binnen het bedrijf. Het IT-bedrijf verzorgt ook projecten voor de overheid, en heeft dus maatschappelijk belang. Justitie probeerde uit te zoeken wat er nodig was om de verhoudingen binnen het bedrijf te herstellen.

Maar toen Sanderink afgelopen woensdag aankondigde om het roer weer over te nemen kon het OM een streep zetten door alle inspanningen van afgelopen maanden. Inmiddels zijn er ook twee bestuurders teruggetreden. Hieruit blijkt volgens het Ministerie dat het bedrijf zelf niet in staat is om dit op te lossen.

Lees ook | Comeback bij Centric weer nieuw hoofdstuk in Sanderink-soap


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen