Economie25 okt '22 06:32Aangepast op 25 okt '22 07:37

'KLM tot volgend voorjaar onder toezicht staatsagent'

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Luchtvaartmaatschappij KLM verwacht pas volgend voorjaar een deal te kunnen sluiten met banken over een kredietfaciliteit die de bestaande van de Staat moet gaan vervangen. Daardoor blijft staatsagent Jeroen Kremers langer toezien op KLM, schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.

KLM kon tijdens de coronacrisis een beroep doen op een leningenpakket van de overheid van 3,4 miljard euro. Daar werd uiteindelijk een miljard van gebruikt, en dat is eerder dit jaar in drie termijnen terugbetaald. KLM wil de faciliteit graag helemaal afsluiten.
KLM kon tijdens de coronacrisis een beroep doen op een leningenpakket van de overheid van 3,4 miljard euro. Daar werd uiteindelijk een miljard van gebruikt, en dat is eerder dit jaar in drie termijnen terugbetaald. KLM wil de faciliteit graag helemaal afsluiten. (ANP / Zuma Press / Bayne Stanley)

KLM kon tijdens de coronacrisis een beroep doen op een leningenpakket van de overheid van 3,4 miljard euro. Daar werd uiteindelijk een miljard van gebruikt, en dat is eerder dit jaar in drie termijnen terugbetaald. KLM wil de faciliteit graag helemaal afsluiten. Er is interesse van financiers, maar gezien de huidige onzekerheid rondom de economische situatie en inflatie wil de luchtvaartmaatschappij eerst het huidige financiële jaar hebben afgerond, zo melden de ingewijden.

Lees ook | KLM eist duidelijkheid van Schiphol

Topvrouw Marjan Rintel meldde vorige week in een interne webcast dat banken niet in de rij zouden staan, maar dat wordt achter de schermen weersproken. KLM wil geen commentaar geven, omdat vrijdag de derdekwartaalcijfers worden gepubliceerd.

Lees ook | KLM-topvrouw: krimpplan lost probleem niet op


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen