Economie27 okt '22 17:32Aangepast op 1 nov '22 09:28

Frankrijk trekt miljarden uit voor energiehulp kleine bedrijven

Auteur: ANP

De Franse overheid trekt miljarden extra uit om kleine en middelgrote bedrijven te helpen met de hogere energieprijzen. Die hulp wordt gegeven in de vorm van een gegarandeerde energieprijs. Die blijft dan binnen een bepaalde bandbreedte, kondigde de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire aan tijdens een radio-interview. Die bandbreedte ligt nog niet helemaal vast.

De Franse overheid trekt miljarden extra uit om kleine en middelgrote bedrijven te helpen met de hogere energieprijzen. Die hulp wordt gegeven in de vorm van een gegarandeerde energieprijs.
De Franse overheid trekt miljarden extra uit om kleine en middelgrote bedrijven te helpen met de hogere energieprijzen. Die hulp wordt gegeven in de vorm van een gegarandeerde energieprijs. (ANP / Associated Press)

De nieuwe steun gaat gelden voor een kwart van de energierekening. De helft is al gekoppeld aan bestaande gereguleerde tarieven die nog lager zijn. Slechts een kwart van de energierekening is daardoor afhankelijk van de marktprijzen die de laatste tijd flink omhoog en omlaag gingen.

De nieuwe maatregel gaat gelden voor bedrijven met maximaal 250 werknemers. Volgens Le Maire wordt de energierekening door de regeling 'aanzienlijk teruggebracht'.

Ook Nederland geeft steun

Veel Europese landen hebben steun voor bedrijven aangekondigd. In Nederland kunnen energie-intensieve mkb-ondernemingen steun krijgen, maar vanuit het bedrijfsleven klinkt veel kritiek op die regeling. Door de gestelde voorwaarden komen er nauwelijks bedrijven voor in aanmerking.

Lees ook| Minister Adriaansens: Geen energie-voorschot mkb


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen