Economie7 mrt '23 13:10Aangepast op 7 mrt '23 13:27

Ton van Veen nieuwe topman Jumbo, Van Eerd definitief weg

Auteur: Julian Verbeek

Ton van Veen is benoemd tot de nieuwe ceo van Jumbo. Van Veen was al tijdelijk topman van de supermarktketen nadat topman Frits van Eerd zich terugtrok omdat hij verdachte is in een witwaszaak.

Image
(ANP / ANP)

In een persbericht laat Jumbo weten dat Colette Cloosterman-van Eerd president-commissaris wordt. Hiermee volgt ze haar onlangs overleden vader en grondlegger Karel van Eerd op, en blijft de in opspraak geraakte familie een belangrijke rol spelen in de Brabantse supermarktketen.

Luister ook | De podcast Hoge Bomen 'Jumbo: van supermarkt naar supermacht'

Bij een inval in de woning van Frits van Eerd werden tonnen cashgeld aangetroffen en werd Van Eerd in hechtenis genomen. Het OM liet weten dat er witwaspraktijken zouden hebben plaatsgevonden via onder meer vastgoedtransacties, autohandel en sponsoring in de motorcross.

Het onderzoek van het OM richtte zich niet op het bedrijf Jumbo, maar als gevolg van de zaak trad Van Eerd tijdelijk terug als topman van Jumbo. Van Veen nam de rol als topman tijdelijk waar, gisteren werd dit definitief. Hij was eerder financieel topman en commissaris bij het bedrijf.

Lees ook | Tonnen cash aangetroffen bij teruggetreden Jumbo-topman Van Eerd


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen