Amerikaanse Verkiezingen10 dec '15 15:05

Geen moslims meer naar Amerika? Dan geen Trump meer naar Engeland

Steeds meer Britten eisen dat Donald Trump wordt geweerd uit het Verenigd Koninkrijk. Een petitie daarvoor is al 370.000 keer ondertekend.

De Britten reageren op de uitspraak van Trump om moslims niet meer in Amerika toe te laten. Volgens Groot-Brittannië-correspondent Lia van Bekhoven reageren de Britten zo heftig omdat ze het niet eens zijn met een opmerking van Trump over Londen: "Trump zei dat sommige regio’s in Londen zó geradicaliseerd zijn dat agenten vrezen voor hun leven."

Verdraagzaamheid
Deze uitspraak schoot bij veel Britten in het verkeerde keelgat, omdat ze vinden dat Londen de meest verdraagzame stad ter wereld is, waar 300 talen gesproken worden en waar geen ghetto’s zijn zoals in de VS. Van Bekhoven: "Als zo iemand als Trump dan beweert dat het allemaal niet zo is, dan is een campagne snel gestart."


De inzet van de petitie is dat Trump uit het Verenigd Koninkrijk geweerd wordt, net als veel andere haatpredikanten. Van Bekhoven denkt niet dat het zo ver komt: "Wat misschien wel gaat gebeuren is dat het onderwerp besproken wordt in het Britse parlement. Zij moeten overwegen  petities te bespreken die meer dan 100.000 handtekeningen hebben en deze petitie had er dus al 370.000 in één dag."

Andere vormen van protest
De petitie is niet de enige vorm van protest in het Verenigd Koninkrijk. De Robert Gordon universiteit in Schotland heeft gezegd dat zij de eretitel van Trump gaan intrekken. Daarnaast heeft Trump vrij veel commerciële belangen in Schotland, maar Nicola Sturgeon, de eerste minister van Schotland, heeft alle connecties tussen Trump en het Schotse bedrijfsleven doorgesneden. Van Bekhoven: "De Schotse regering was altijd heel dankbaar voor Trumps investeringen, maar wil daar nu niets meer van weten."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen