Amerikaanse Verkiezingen6 apr '16 07:53

Trump verliest dik in voorverkiezing Wisconsin

Auteur: BNR Webredactie

De opmars van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump begint scheurtjes te vertonen. Hij verloor in de staat Wisconsin met bijna 20 procent van Ted Cruz. Bernie Sanders won bij de Democraten met 10 procent verschil van Hillary Clinton.

Cruz won de voorverkiezingen in de noordelijke staat met 51 procent van de stemmen. Trump kreeg slechts 32 procent. John Kasich, de derde en laatste overgebleven kandidaat bij de Republikeinen, kreeg 14 procent. Cruz noemde de uitslag "een keerpunt", en volgens correspondent Reinout van Wagtendonk begint "het hitteschild van Trump nu echt brandplekken te vertonen". Het lijkt er niet op dat een van beide kandidaten nog de benodigde meerderheid van de gedelegeerden wint voor de nominatie, maar het momentum ligt nog bij Cruz.

 

Bij de Democraten kreeg Sanders 55 procent van de stemmen, tegen 45 procent voor Clinton. Zo behaalt de voormalige first lady voldoende gedelegeerden om op koers te blijven voor de nominatie, maar Clinton zal wel over twee weken de grote staat New York moeten winnen. Anders wordt de campagne bij de Democraten volgens Van Wagtendonk net zo raar als die van de Republikeinen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen