FD Persoonlijk On Air17 dec '17 19:39Aangepast op 18 dec '17 02:20

Tom Kellerhuis

Auteur: BNR Webredactie

Toon mij uw kast en ik vertel wie u bent. Onder dat adagium ging Jigal Krant langs bij Tom Kellerhuis, hoofdredacteur van HP/De Tijd.

Niet voor de eerste keer de laatste weken toont de kastbepalende dobbelsteen een zes: De IJskast. Ín Kellerhuis´ ijskast in ieder geval altijd kaviaar. Het zwarte goud heeft hij standaard in huis, om op een toastje te leggen, met wat steak tartaar en vers gesneden bieslook. Inmiddels heeft Kellerhuis een professionele koks-praktijkopleiding gevolgd die hem vooral heeft geholpen om meer gestructureerd te werken als hij weer eens een soireetje geeft. 'Voorheen maakte ik altijd hetzelfde en pas bij het dessert schoof ik een keer aan en zette ik het op een zuipen.'

Die scholing als kok, dat was wat. Als 44-jarige ex-journalist stelde Kellerhuis zichzelf ´onbezoldigd te werk als keukenslaaf´. 'Bij Halvemaan viel dat nog mee, maar bij Tantris in München - altijd drie sterren, maar nu al jaren twee - werkte ik zeventien uur per dag, zes dagen per week en werd ik afgebeuld door twintigjarige schoffies. Ik zeg altijd: ik heb daar de hemel gezien, maar ook de hel. Ik ben gewoon te oud begonnen: wil je dit vak goed onder de knie krijgen, dan moet je op je vijftiende beginnen en dan kun je op je dertigste een grote chef zijn.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen