FD Persoonlijk On Air27 feb '16 10:00

27 februari | Ontwerper Piet Boon

Auteur: BNR Webredactie

In de uitzending van FD Persoonlijk On Air interviewt Paul Laseur ontwerper Piet Boon.

Foto: ANP
Foto: ANP

Van Las Vegas tot Antigua en Kuala Lumpur. Zo groot als ontwerper Piet Boon nu is? Dat had hij nooit durven dromen toen hij in 1981 een bedrijfsplaatje op de garage van zijn vader schroefde. De ontwerper van residenties, meubels, de Land Rover Defender en vooral ook chique hotels over successen, dromen en de juiste balans.

En: jenever is niet langer een drankje voor de donkere cafés en de bruine leren fauteuils, maar misschien zelfs wel het nieuwe hippe zomerdrankje. Maarten de Vries, van het jonge bedrijfje Jajem vertelt over de potentie van jenever en de voorbije trend gin tonic. 'De gin tonic-rage heeft hard over het land geraasd, maar nu  is het niet meer zo tof.  Wat een gedoe met die gin tonics, met 45 toppings. Er werden hele wortels en struiken ingezet. We gaan weer terug naar de ambacht, terug naar de kern. Ik wil gewoon m'n drankje'. En distelleerder Pieter Verhoeven over deze jenever voor de nieuwe generatie.


Wees welkom, ditmaal in de Skylounge van DoubleTree by Hilton Hotel, Oosterdoksstraat  in Amsterdam.
 

FD Persoonlijk On Air is het wekelijkse radioprogramma over mensen, cultuur en lifestyle en te beluisteren op BNR Nieuwsradio (zaterdag 10-11u).
 

Lees hier meer over FD Persoonlijk On Air

Luister zaterdag om 10.00 uur naar FD Persoonlijk On Air


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen