FD Persoonlijk On Air19 mrt '16 10:13Aangepast op 20 jul '16 11:30

19 maart | Mark de Lange, CEO van Ace & Tate

Auteur: BNR Webredactie

Zaterdag is Mark de Lange, CEO van Ace & Tate te gast in de uitzending van FD Persoonlijk On Air. Presentator Paul Laseur gaat met hem in gesprek over ondernemingsdrang en loslaten, dromen en balans.

Foto: ANP
Foto: ANP

In 2013 lanceerde Mark de Lange het hippe brillenmerk Ace & Tate en daarmee zette hij de brillenmarkt op zijn kop... Goedkoper bla bla Volgens Mark is het bedrijf nog in zijn 'peuterfase' en naar eigen zeggen zijn de afgelopen jaren 'vrij crazy' geweest. Terwijl het bedrijf groeit, moet De Lange ook steeds mee ontwikkelen. Kon hij zich eerst op het conceptuele werk storten, nu managet hij plots een team van tientallen medewerkers. 'Los laten gaat me niet altijd goed af. Ik heb altijd het gevoel dat ik dingen zelf beter kan. maar ik begin er langzamerhand aan te wennen en ga het managen steeds leuker vinden'. Zaterdag in de live uitzending van FD Persoonlijk On Air.

De trendrubriek Oog voor wordt tijdens deze uitzending volledig gewijd aan koffie. Het Amsterdam Coffee Festival is gaande en Menno Simons van het prijswinnende koffiemerk Bocca, laat zijn stand even in handen van zijn broer, om aan te schuiven. De koffiehype is nog lang niet over, het begint nu pas. Koffie is veel meer dan 'een bakkie pleur'. Als je koffie als wijn zou behandelen, gaat er ongetwijfeld een wereld voor je open. De barista's weten dat, nu de consument nog.

En we hebben het over opera. De Nationale Opera wordt 50 jaar en de gemiddelde leeftijd van zijn bezoekers ligt waarschijnlijk nog hoger. De Young Patrons Circle probeert relatief jonge bezoekers te verleiden tot regelmatig operabezoek en neemt ze een beetje aan de hand. Dit weekend staat het Opera Forward Festival op de planning. Dit festival, ter ere van het 50-jarig bestaan, blikt niet terug, maar juist vooruit. Waar ligt de toekomst van opera?

Reset
Wie hard werkt moet ook af en toe op reset drukken en de batterij opladen. Elke week neemt een BW-er, een bekende workaholic, ons mee naar de plek waar de zinnen worden verzet. Morgen is dat Tommy Wieringa. Voor de schermen is hij schrijver. Achter de schermen is hij tweedelijner bij rugbyclub A-Scrum. Verslaggever Jigal Krant was toeschouwer bij de topper tegen The Bassest.


 

Lees hier meer over FD Persoonlijk On Air

Luister zaterdag om 10.00 uur naar FD Persoonlijk On Air


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen