FD Persoonlijk On Air14 mei '16 17:30

Huis te Koop | Malle Molen langs de Lange Vaart

Auteur: Didi Levison

Wonen in een molen langs het water in Bleiswijk. "Een beetje gek maar wel bijzonder", vertellen de huidige bewoners. Het object staat te koop voor 1,4 miljoen euro.

Foto: Elfanie toe Laer
Foto: Elfanie toe Laer

Gelegen aan de Lange Vaart in Bleiswijk was dit ooit de ideale plek voor een watermolen. Maar inmiddels is er geen rad meer te bekennen en staat er een modern en licht huis dat wordt bewoond door Marcel den Ouden en zijn kinderen.

Toch is het molengevoel nog heel erg aanwezig: van de voormalige molenwoning uit 1773 heeft het gezin een hoge kamer gemaakt. ‘Malle Molen’ heet die ruimte, vertellen de kids des huizes.

Om de ‘Malle Molen’ heen is de bebouwing moderner. “Wij vonden het heel mooi om een conflict te creëren tussen het ouderwetse van de molen en de nieuwe objecten die we ertegenaan hebben gezet”, licht Den Ouden toe. En die verbouwing was geen kleine ingreep: “Alles is gestript. Als je beneden in het souterrain stond keek je dwars door het dak heen.”

Waarom verhuizen?
Het gezin Den Ouden heeft twee jaar verbouwd. “Toen kwamen mijn ex-vrouw en ik in een scheiding. We willen nu weer een andere plek”, vertelt Den Ouden.

Details
Vraagprijs: € 1.395.000
Woonoppervlakte: 240 m²
Perceeloppervlakte: 2.448 m²

Interesse gewekt? Bekijk hier het huis op Funda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen