FD Persoonlijk On Air25 jun '16 14:48Aangepast op 30 jun '16 15:45

Huis te Koop | Kakelbont bestáát!

Auteur: Thijs Baas

Een oude villa, omringd door een sprookjesachtige tuin. Wie het huis van Anneke en Engelhard Velthuis in Stadskanaal bezoekt stapt in een kleurrijke wereld waar avontuur schuilt in ieder hoekje. Met verslaggever Elfanie toe Laer bladeren ze door het fotoalbum om te laten zien hoe het er vróeger uitzag.

Foto: Elfanie toe Laer
Foto: Elfanie toe Laer

Het duurde in totaal tien jaar om deze Villa Kakelbont van binnen volledig opnieuw op te bouwen. Voorheen zat er immers een jongerensoos in, waar nog beroemde en beruchte acts als Herman Brood en Cuby & the Blizzards optraden. Gevolg: graffiti op de muren en andere zaken die de waarde van de villa bepaald niet ten goede kwamen. 'Dit was het drugscentrum van Stadskanaal en wij zochten een woning waarin wij konden wonen met onze drie meiden, waar een winkel voor antroposofische spulletjes in gesitueerd kon worden', zegt Anneke.

Maar dat niet alleen: het gebouw moest ook plaats bieden aan cursussen en workshops en er was behoefte aan een ruimte waar Engelhard zijn restauratieatelier kon creëren. Inmiddels heeft het gebouw het nodige weg van Villa Kakelbont, van Pippi Langkous, inclusief grote, openslaande deuren naar een niet al te stabiel dakterras. Maar wel met zicht op de sprookjesachtige tuin. Met bomen, hoekjes en gaatjes, waar overigens ook de hond zich soms goed weet te verstoppen.

Foto: Elfanie toe Laer
Foto: Elfanie toe Laer

 

Details
Vraagprijs: 340.000 euro 
Woonoppervlakte: 460 m²
Perceeloppervlakte: 2.500 m²

Meer weten? Bekijk de details op Funda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen