FD Persoonlijk On Air29 okt '16 12:33

Huis te Koop | Wonen in een kapel

Auteur: Noémi Prent

Elke week bezichtigen we een bijzonder huis dat ergens in het land te koop staat. Onze redactie zag al veel aparts voorbij komen, maar een appartement in een neogotische kapel; dát waren we niet eerder tegengekomen. BNR's Jigal Krant ging langs bij Ton Temme en Marieke van Dam, die wonen in het Roomse hart van het Hiëronymushuis, een gewezen wees- en bejaardenhuis in Utrecht.

Foto: Funda
Foto: Funda

De kapel van Ton en Marieke kent vele heilige sporen. 'De deur die naar de sacristie leidde is nu de keuken', vertelt Marieke. 'Dat is de plek waar priesters vroeger hun kazuifel aantrokken. De oude boogramen zij ook bewaard gebleven.' Er zit bovendien een klokkenspel in de kapel. Geen zorgen: deze is buiten werking.

VrijMiBo

'We zien een hele mooie tuin die gemeenschappelijk bezien is', vertelt Ton. Elke vrijdagmiddag is er een happy hour. bij mooi weer in de grootse tuin. 'Je brengt je eigen glaasje wijn en knabbeltje mee', zegt Marieke. Het stel benadrukt dat niks verplicht is. Over gebrek aan privacy met een gemeenschappelijke tuin hoef je je dan ook geen zorgen te maken. 'Er is een heleboel privacy. De voordeur van het appartement is echt de voordeur van je huis.'

What's next?

Hoe fantastisch Ton en Marieke hun neogotische kapel ook vinden, ze zijn toe aan iets nieuws. 'De drang om nieuwe dingen te ontdekken is groter dan het behouden van het oude', zegt Ton. 'We hebben er nu de leeftijd nog voor om dat met vol elan aan te pakken.' Ton en Marieke gaan verhuizen naar een oude fabriek.

Meer weten? Bekijk de details op Funda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen