Huis te Koop11 mrt '17 17:30

Huis te koop | Vogelwalhalla in Geervliet

Auteur: Noémi Prent

Elke week bezichtigen we een bijzonder huis dat ergens in het land te koop staat. Deze week brengt BNR-verslaggever Jigal Krant een bezoek aan Geervliet

Foto: Funda
Foto: Funda

'Als ik de schuifpui opengooi, dan kijk je zo op de Botlek. Het is prachtig als je dat 's avonds ziet met die lichtjes en die molens', beschrijft Paulien Wouda. Ze woont nu 2,5 jaar in het huis. Haar partner Fred van Vliet inmiddels al elf jaar.

Natuur

'Als je hier naartoe rijdt door fabrieken tunnels denk je: waar kom ik in godsnaam terecht? Plotseling sta je in een prachtig natuurgebied', beschrijft Van Vliet. De locatie van het huis is dan ook een walhalla voor vogelaars. Er fladdert met regelmaat een speciale vogel langs het raam. 'We hebben een vogelboek en een verrekijker liggen. Die laten we achter voor de nieuwe bewoners', grapt Wouda.

Huis te Koop Dossier

Reuring

Het huis lijkt misschien in de middle of nowhere te staan, maar de drukte is zo gevonden. Het is slechts 20 minuten rijden naar het centrum van Rotterdam en met 10 minuutjes fietsen sta je in het centrum van Spijkenisse. Bovendien biedt het huis genoeg ruimte om de gezelligheid in huis te halen. 'De keuken is behoorlijk groot. We eten in de keuken en als we gezelschap blijven we hier altijd hangen',  vertelt Van Vliet.

Te groot

Ondanks dat het huis enorm veel kwaliteiten heeft, willen ze graag verhuizen. Het huis vergt namelijk veel onderhoud. 'Ik loop tegen m'n pensioen en wil andere dingen gaan doen', legt Van Vliet uit. De omgeving van het huis, waaronder het gras en de bomen, vragen om de groene vingers van een nieuwe eigenaar.

Klik hier voor meer informatie over de woning.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen