FIFA-crisis29 mei '15 07:19Aangepast op 29 mei '15 09:12

D-day voor Blatter: blijft hij aan de macht?

Auteur: Pieter van den Akker

De verkiezing voor de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond is een cruciale stemming over de toekomst van de FIFA. Er wordt een nieuwe voorzitter gekozen terwijl de bond onder vuur ligt vanwege weer een corruptieschandaal.

Sportverslaggever Thomas Schuurman ziet dat de uitdager van Sepp Blatter, prins Ali, misschien toch nog een kans heeft. "Meerdere media hebben het daar in ieder geval over, mede ook door Platini die gisteren zei dat 43 van de 45 Europese bonden voor prins Ali gaan stemmen."

Van Praag meldde daarbij nog eens dat volgens hem 60 bonden buiten Europa ook nog eens op de Jordaanse prins gaan stemmen.
 

Overdreven?
Toch hoort onze verslaggever ook verhalen dat die getallen een klein beetje overdreven zijn. “Dat het eerder gaat om een aantal tussen de 50 en 80. Het kan dus misschien ook een strategie zijn van het kamp-prins Ali. We weten bijvoorbeeld dat Afrika en Azië echt achter Blatter staan.”

De stemming vindt later op de dag ‘een op een en in het geheim’ plaats. Is er in de eerste stemmingsronde een tweederde meerderheid, dan is het al afgelopen. En zo niet, dan komt er een tweede ronde waarbij 51 procent genoeg is voor de winst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen