FIFA-crisis2 jun '15 21:13Aangepast op 2 jun '15 21:31

Blatter stelt functie als FIFA-president ter beschikking

Auteur: Karlijn Meinders

Er zullen nieuwe verkiezingen komen voor het presidentschap van de FIFA. Dat maakte Sepp Blatter net bekend op een persconferentie. Hij zal zijn functie als voorzitter neerleggen.

"Ik wil het beste doen voor voetbal en FIFA. Ik heb me weer verkiesbaar gesteld, omdat ik dacht dat dat het beste was. Toch lijkt mijn presidentschap niet door iedereen gesteund te worden. En dat is waarom ik mijn functie als president ter beschikking stel voor nieuwe verkiezingen", zei Blatter.

De 79-jarige Zwitser maakte dit bekend op een ingelaste persconferentie in Zürich. Blatter was vrijdag nog voor de vijfde keer gekozen als voorzitter van de mondiale federatie. De Zwitser kondigde een buitengewoon congres aan van de FIFA, waarop zijn opvolger wordt gekozen.

Geschiedenis
Blatter was sinds 1998 de baas bij de FIFA, maar lag de laatste jaren vaak onder vuur vanwege geruchten over omkoping en corruptie binnen zijn organisatie. Vorige week raakte de FIFA twee dagen voor de voorzittersverkiezing opnieuw in een omkoopschandaal verzeild. Zeven kopstukken van de mondiale federatie werden in Zürich opgepakt.

Desondanks werd Blatter vrijdag met overweldigende meerderheid gekozen als voorzitter voor de komende jaren. Liefst 133 landen stemden op de Zwitser, 73 landen kozen voor zijn Jordaanse uitdager Ali bin Al-Hussein.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen