FIFA-crisis5 jun '15 12:24Aangepast op 5 jun '15 13:05

'Nederland moet geld voor WK-bid 2018 terugeisen'

Auteur: Pieter van den Akker

Als onomstotelijk vast komt te staan dat het WK voetbal 2018 met smeergeld is 'verkocht' aan Rusland, moet Nederland bij de FIFA het geld terugeisen dat is uitgegeven aan de vergeefse campagne om toernooi naar ons land te halen. Dat zeggen Europarlementariër Esther de Lange (CDA), Hans-Martin Don (SP-senator) en Jan Paternotte (D66 Amsterdam) op BNR.

Foto: ANP - Harry Been (L) en Ruud Gullit vieren een feestje in Zurich bij hun laatste presentatie in het kader van de HollandBelgium Bid (2010)
Foto: ANP - Harry Been (L) en Ruud Gullit vieren een feestje in Zurich bij hun laatste presentatie in het kader van de HollandBelgium Bid (2010)

“Nederland heeft z’n best gedaan om het WK 2018 binnen te halen en heeft daar geld aan uitgegeven, terwijl dat WK met smeergeld naar Rusland is gegaan", zegt Paternotte in het politieke panel op deze zender.
 

Samen met de Belgen
Esther de Lange vult aan: “Dat vinden de Belgen ook. We hebben die kandidatuur destijds samen met België ingediend. Ik vind dat Nederland en België hier dan ook één lijn in moeten trekken. Het was ook één bid.”

“Als het inderdaad frauduleus gegaan is, moet je kijken of je het geld terug kan halen”, vindt ook SP’er Don.

Gisteren zei de oud-woordvoerder van de Holland-Belgium Bid, Francois Colin, al hetzelfde in Nieuwsuur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen