Economie27 aug '20 18:55

Opnieuw Prinsjesdagplannen uitgelekt

Auteur: BNR Webredactie

Prinsjesdag komt eraan en dat betekent lekken in Den Haag. Een van de uitgelekte plannen is het schrappen van de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar zodat ze straks hun huis belastingvrij kunnen kopen.

Daarnaast wil het kabinet voor komend jaar een belastingverlaging doorvoeren. Iedereen die werkt of gepensioneerd is gaat minder belasting betalen. Opgeteld moet dat 1 miljard euro aan lastenverlichting voor burgers opleveren, en waarmee vooral de kleine en startende bedrijven zijn geholpen. Een ander plan dat is uitgelekt: er komt geen loonsverhoging voor de zorg. In plaats daarvan kunnen zorgmedewerkers rekenen op een eenmalige bonus van 500 euro netto.

We spreken erover in ons panel, met vandaag: Frits Huffnagel, oprichter van Castro Communicatie en oud-VVD-politicus, en Astrid Oosenbrug, voorzitter van het COC en oud-PvdA-Kamerlid.

Twitter Frits: @FritsHuffnagel

Twitter Astrid: @AstridOosenbrug

Over De Finale

In De Finale hoor je elke dag een gesprek over één thema uit het nieuws, van maandag tot en met donderdag om 18:45 uur live in Spitsuur of wanneer je wilt via bnr.nl/definale.

Prinsjesdag 2019.
Prinsjesdag 2019. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen