Financieel24 sep '17 15:51Aangepast op 25 sep '17 07:15

'Gulden' wordt weer geaccepteerd

Auteur: Kay Rutten

Het gaat goed met de Nederlandse cryptomunt 'Gulden'. Al bij ruim 100 retailers en webshops in Nederland kan hiermee betaald worden en dat worden er alleen maar meer.

(Foto: ANP)

Eén van de retailers die de Gulden accepteert is DeOnlineDrogist.nl. Daar zijn ze erg enthousiast vertelt mede-oprichter Joachim de Boer. 'Het loopt nog geen storm maar het gaat een stuk beter dan verwacht', legt hij uit. 'Wij accepteren ook Bitcoin's maar er vinden veel meer Gulden transacties plaats.'

Snelheid

Volgens De Boer betekent dit nog niet dat het leeuwendeel van de transacties van de OnlineDrogist nu via de Gulden gaat, maar hij ziet wel grote voordelen. 'Het transactieproces van de Gulden is bijvoorbeeld wel sneller dan de Bitcoin.' Waar het bij de Gulden om enkele seconden gaat, duurt het bij de Bitcoin soms tot wel een half uur voordat de drogist het bedrag op zijn rekening heeft staan. 'Voor 22:00 uur besteld is de volgende dag in huis bij ons, maar niet altijd als je met Bitcoins betaalt', verduidelijkt de ondernemer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen