Financieel1 dec '17 19:49

D66 & VVD: Bitcoin is bubbel die gaat klappen

Auteur: Kay Rutten

VVD Tweede Kamerlid Roald van der Linde en zijn collega van D66, Jan Paternotte, stellen dat het niet een kwestie is óf de Bitcoin instort, maar wanneer.

Image
(Foto: ANP)

Normaal zie je een bubbel niet aankomen', vertelt Kamerlid Van der Linde.' Maar met de Bitcoin durf ik hem wel te voorspellen.' Samen met mede-Kamerlid Jan Paternotte van D66 is hij er van overtuigt dat de digitale munt het niet gaat redden.

Instappen

'Je ziet hier en daar journalisten zeggen, ik heb Bitcoins en stap in', vertelt Paternotte. Volgens hem is dat logisch omdat mensen die Bitcoins hebben er bij gebaat zijn dat er mensen blijven instappen. 'Dat is de enige manier waarop die digitale munt meer waard wordt.' Volgens Paternotte is dat onhoudbaar en de Kamerleden maken zich zorgen over Nederlanders die al hun spaargeld in Bitcoins stoppen.

Lees ook:: Wisselkantoren slaan munt uit bitcoingekte

Totaal ongeschikt

De munt was ooit bedoeld om betrouwbaar digitaal te kunnen betalen, volgens Van der Linde is dat nu niet meer mogelijk. 'Door de prijsfluctuaties van de Bitcoin is de munt als betaalmiddel totaal ongeschikt. Met Bitcoins is op dit moment een brood is de ene dag 10 euro waard, de volgende dag 50 cent.'

Hoorzitting

Beide heren zien echter wel dat er ooit een goede, betrouwbare digitale munt gaat komen. De Bitcoin is dat volgens hen echter niet. 'Het probleem is dat niemand er toezicht op kan houden.' De VVD, D66 en PvdA hebben daarom Kamervragen gesteld en gaan een hoorzitting organiseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen