Financieel10 dec '17 20:30Aangepast op 11 dec '17 12:42

Stel: je wint straks die Postcodekanjer, wat dan?!

Auteur: Judith Laanen

De decembermaand staat garant voor miljoenenprijzen, maar hoe bereid je je nu voor op een leven als kersverse miljonair?

( ANP)

Tijdens de decembermaand struikel je over de miljoenen. De Lotto-jackpot staat op 15 miljoen euro, er valt 30 miljoen bij de Staatsloterij te winnen en de klapper is de Postcodekanjer. Die is goed voor bijna 54 miljoen euro.

Stap 1: De prijswinnaarbegeleider klopt aan

Oké, dus dan heb je ineens 54 miljoen knaken op je bankrekening staan. Wat moet je in vredesnaam doen met zo'n grote prijs? Geen zorgen, prijswinnaarbegeleider Bea Post van de Postcodeloterij komt dan over de vloer. Zij helpt prijswinnaars bij het besteden van hun geldprijs. 'Dan komt er heel veel op je af: qua familie, belastingtechnisch, je bent op televisie geweest.' Zij biedt dan hulp waar nodig. De meeste Nederlanders die enorme zakken met flappen krijgen besteden die doorgaans aan hele 'normale' dingen: ons huis, vakantie, auto, pensioen.

Stap 2: Waarin moet je die miljoenen investeren?

Economieredacteur Jelle Maasbach weet nog wel wat. 'Horloges, die leverden de afgelopen tien jaar een rendement van maar liefst 90 procent op. Handtekeningen van sterren zijn goed voor 150 procent.' Of denk aan investeringen in populaire cultuur. Star Wars-parafernalia steeg de afgelopen 10 jaar met 200 procent. Maar de echte rendementskampioen zijn gesigneerde foto's van de in 1997 overleden prinses Diana: die kenden een stijging van 700 procent.

Stap 3: Vergeet niet te genieten

Dit advies van prijzenbegeleider Post is misschien wel het belangrijkste: vergeet niet te genieten van je nieuwe rijkdom. En doe alle dingen die je op je bucket list hebt staan: 'Niet uitstellen. We zijn allemaal maar mensen van de dag, en vooral als je het nu kan doen omdat je het geld hebt, dan moet je het vooral gaan doen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen