Financieel27 dec '17 06:58Aangepast op 27 dec '17 11:54

Rijksten ter wereld werden 1000 miljard rijker

Auteur: Jelle Maasbach

De 500 rijkste mensen ter wereld zijn in 2017 nog rijker geworden. In totaal kregen ze er 1000 miljard dollar bij.

Jeff Bezos
Jeff Bezos (AFP)

Persbureau Bloomberg houdt het vermogen van de rijkaards bij in de Billionaires Index en daaruit blijkt dat het een goed jaar was voor de miljardairs. De top van de rijken is dit jaar veel rijker geworden. Reden: de beurs. Het aandelenbelang van de club werd fors meer waard.

De Billionaires Index nam met 23 procent toe en daarmee deed de groep het beter dan indexen als de MSCI en de S&P500.

De grote winnaar van 2017 is...

Jeff Bezos is de grote winnaar van 2017. De oprichter en CEO van Amazon kreeg er op papier meer dan 30 miljard dollar bij. Daarmee stootte hij ook Bill Gates als rijkste man van zijn troon. George Soros zorgde er overigens zelf voor dat hij kelderde op de lijst: hij gaf 18 miljard dollar weg aan het goede doel. Daardoor kukelde hij (als een van de weinige) in het overzicht naar beneden.

Andere winnaars zijn de Aziatische rijken. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer Chinese dan Amerikaanse miljardairs. De Chinezen kregen er bijna 180 miljard dollar bij, een stijging van 65 procent. Ook opvallend was het herstel van de Russische weelde. De rijken daar kunnen ook weer roebels gaan uitgeven, zij werden afgelopen jaar een stuk vermogender.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen