Financieel6 feb '18 07:07Aangepast op 6 feb '18 11:04

Creditcardschuld? Het kan zo je date kosten

Auteur: Jelle Maasbach

Er zijn genoeg redenen om een date te verpesten, maar in de Verenigde Staten hebben ze een nieuwe afknapper gevonden: creditcardschuld. Er is zelfs een bedrag aan gekoppeld.

( ANP XTRA)

Bij romantiek hoort een mooie spreuk, maar een Amerikaan kwam op een wat minder subtiele. 'Roses are red. And debt is too. But if you owe too much money, I’m not dating you.' Dat is zo'n beetje de samenvatting van een onderzoek van personal finance-website Finder.com: 8 op de 10 mensen vindt een creditcard schuld onaantrekkelijk.

Gemiddeld zeggen ondervraagden dat ze afhaken bij een schuld van 11.525 dollar. Dat bedrag wordt gezien als een rode vlag. Opvallend genoeg lopen mensen weg bij een te hoge studieschuld, terwijl de schuldenberg op dat gebied met 1.400 miljard dollar juist enorm is bij de Amerikanen. Ook hier trekken de respondenten een grens: bij 51.000 dollar aan studieschuld hebben ze geen trek in een relatie.

De jonge generatie is een stuk minder tolerant dan de generaties daarvoor. Millennials zijn het minst vergevingsgezind op het gebied van krediet: meer dan 80 procent vindt het onacceptabel dat een partner een te hoge studieschuld heeft, gevolgd door een volgeladen creditcard en flitskredieten.

Kijk hier voor een overzicht van alle soorten schulden en het moment dat Amerikanen afhaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen