Financieel6 mrt '18 07:22Aangepast op 6 mrt '18 08:54

'Meest gehate man van VS' moet alles verkopen

Auteur: Jelle Maasbach

Martin Shkreli, de man die iedereen over zich heen kreeg door de prijs van een kankermedicijn met 5000 procent te verhogen, moet van de rechter alles inleveren.

Een Amerikaanse rechter heeft Shkreli opgedragen om zo'n 7,5 miljoen dollar over te dragen. Dat geld moet gebruikt worden om investeerders te compenseren die hij opgelicht zou hebben. Shkreli zou als bestuurder van een hedgefonds gelogen hebben tegen deelnemers, met een schade van vele miljoenen dollars tot gevolg.

Picasso

Om aan dat bedrag te komen wil de rechter dat Shkreli zijn bezittingen inlevert en daar zitten wat bijzondere tussen. Hij heeft een Picasso, 5 miljoen dollar aan cash, een beleggingsrekening, een special editon muziekalbum van Wu-Tang Clan, een nooit uitgebracht album van Lil Wayne en aandelen in een farmaceutisch bedrijf.

'America's most hated' heeft overigens geen zin om dat bedrag op tafel te leggen. Volgens hem heeft hij niet geprofiteerd van zijn leugens en wil hij hoogstens 500.000 dollar betalen. Shkreli heeft 10 dagen de tijd gekregen om zijn bezittingen over te dragen.

Gerelateerde artikelen