Financieel19 okt '18 09:48Aangepast op 19 okt '18 11:22

Overstappen scheelt euro's, maar is ook gedoe

Auteur: BNR Webredactie

Ondanks dat overstappen op een andere energieleverancier geld kan schelen, stapte vorig jaar slechts één op de 8 huishoudens over, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Veel mensen vinden overstappen gedoe, denkt bijzonder hoogleraar Regulering van Energiemarkten Machiel Mulder van de Universiteit Groningen. Mulder signaleert een daling van het aantal overstappers.

In Oost- en Noord-Nederland stappen de meeste mensen over, in het Zuidwesten, en vooral in Zeeland, het minst. Het kan honderden euro's schelen, waarom stapt niet iedereen over? Mulder: 'Ik denk dat mensen de voordelen van het overstappen niet vinden afwegen tegen het gedoe. Je moet achter de pc, je moet vergelijken, nadenken, er is altijd risico dat je niet de goede keuze maakt.' Volgens Mulder is niet overstappen niet erg, maar 'als je nooit bent overgestapt en al jarenlang bij dezelfde leverancier met hetzelfde contract zit, dan betaal je een paar honderd euro meer'.

2014-11-27 10:38:13 EGMOND AAN ZEE - Een gasmeter in een woning. Volgens de Autoriteit Consument & Markt zijn huishoudens volgend jaar gemiddeld 25 euro minder kwijt aan hun energierekening. Dit komt doordat netbeheerders volgend jaar minder hoge tarieven voor het transport en de aansluiting van gas en elektriciteit mogen rekenen. ANP KOEN VAN WEEL
2014-11-27 10:38:13 EGMOND AAN ZEE - Een gasmeter in een woning. Volgens de Autoriteit Consument & Markt zijn huishoudens volgend jaar gemiddeld 25 euro minder kwijt aan hun energierekening. Dit komt doordat netbeheerders volgend jaar minder hoge tarieven voor het transport en de aansluiting van gas en elektriciteit mogen rekenen. ANP KOEN VAN WEEL ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen