Financieel19 nov '18 07:10Aangepast op 19 nov '18 11:03

Opnieuw gerommel bij ABN Amro

Auteur: BNR Webredactie

Opnieuw heeft een groep hoge ABN Amro-managers een anonieme brandbrief geschreven over de leiding van de bank. Het FD schrijft erover.

De oproep is gericht aan de kersverse president-commissaris Tom de Swaan, vertelt beurscommentator Jelle Maasbach. Het belangrijkste punt van de managers is dat ze vragen om de officiële status van klokkenluider, zodat ze zonder angst voor represailles kunnen praten over de problemen binnen de bank. Ze zijn het onder meer niet eens met de koers van de bank en vinden dat er te veel wordt gesproken over duurzaamheid. ABN Amro is niet van plan de briefschrijvers de status van klokkenluider te geven. Sterker nog: het bestuur laat onderzoeken of hier sprake is van te kwader trouw handelen. Dat zou aanleiding kunnen zijn voor ontslag.

Volgens Pieter Couwenbergh, de schrijver van het FD-artikel, is het vooral opvallend dat de managers, ondanks het aantreden van Tom de Swaan en ondanks de stapjes die gezet zijn, nog steeds grote zorgen hebben over de toekomst. Couwenbergh ging ook praten met de top van de bank: die is teleurgesteld en boos over de houding van de managers.

Lees ook het FD-artikel: ABN Amro krijgt geen grip op muitende managers

 Tom de Swaan, president-commissaris van ABN AMRO
Tom de Swaan, president-commissaris van ABN AMRO ( ANP)

Gerelateerde artikelen