Financieel21 mrt '19 16:46

Triodos Bank: geen verdachte transacties na tik op vingers witwassen

Auteur: Judith Laanen

Triodos Bank heeft geen verdachte transacties geconstateerd. Alleen de systemen zelf waren niet op orde. Dat zegt CEO Peter Blom in reactie op de tik op de vingers van De Nederlandsche Bank voor gebrek aan controle op witwassen. Blom vindt dat de sector verantwoordelijkheid heeft om witwassen tegen te gaan maar is het 'veel complexer gebleken dan ingeschat'.

LUISTER OOK |: Rabobank krijgt miljoen boete voor witwassen

Al in 2017 constateerde de bank een gebrek aan controle, maar neemt sinds die tijd stappen om de compliance op orde te krijgen. Zo is er meer personeel aangenomen en worden nieuwe controlesystemen geïmplementeerd. Triodos Bank werd door De Nederlandsche Bank op de vingers getikt wegens gebrek aan controle op witwassen. Klanten worden ook niet goed gescreend op banden met terrorisme.

Peter Blom van Triodos Bank schuift aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector.
Peter Blom van Triodos Bank schuift aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen