Financieel8 sep '19 10:00

Rabobank saneert en focust

Auteur: BNR Webredactie

Rabobank beweegt. Onder leiding van HR-directeur Janine Vos wil Rabobank toekomstbestendig worden. Een focus op de klant in plaats van op het product, andere manieren van werken en afscheid nemen van 12.000 werknemers.

Met dat laatste is Rabobank goed op weg, zegt Vos, al moeten er nog s;agen gemaakt worden. Volgens Vos is het echter niet anders dan in andere sectoren: 'Elke sector is in beweging. We zitten in een continue reorganisatie. Je kunt ook zeggen: je moet je continu aanpassen'. Idealiter passen mensen zich zo automatisch aan dat het klassieke reorganiseren eruit gaat.

Rabo omarmt werken in agile teams

Rabobank wil dit jaar 2.000 vacatures invullen, en daarvoor zijn mensen nodig met een nieuwe skillset. Dat sluit naadloos aan bij de nieuwe manier van werken bij Rabobank - in agile teams, gericht op de klant en niet zozeer op het product. Wat het einde betekent van de klassieke manager en het midden-management en de trapsgewijze carrière.

'Raboprofessionals hebben de juiste skill set'

Vos heeft er alle vertrouwen in dat de 12.000 boventallige werknemers ander emplooi vinden: 'Mensen vinden vrij snel een nieuwe baan, de arbeidsmarkt is goed, het zijn allemaal goede professionals en we zijn als Rabobank regionaal georganiseerd: die mensen kennen hun netwerk, via via vinden ze een andere baan'.

Image
(ANP KOEN VAN WEEL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen