Financieel29 nov '19 08:49Aangepast op 29 nov '19 09:34

Schade bitcoin-advertenties veel hoger dan verwacht

Auteur: BNR Webredactie

De schade van bitcoinadvertenties met onder andere John de Mol en Humberto Tan ligt veel hoger dan verwacht. Zo schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Volgens de krant is er voor minstens 6,5 miljoen euro buit gemaakt. Opvallend is dat ook veel ervaren beleggers slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingstruc.

Logische verhalen

FD-journalist en auteur Sonny Motké sprak met verschillende slachtoffers, het gaat volgens hem om hele logische verhalen. 'Ze kwamen een casus tegen die ze aansprak', zegt Motké. Volgens Motké heeft de Fraudehelpdesk zicht op 3,1 miljoen euro schade, maar sprak hij zelf met tientallen gedupeerden die zich met meerdere tonnen schade hebben gemeld bij een advocaat. zelf gesproken met mensen. De twintig mensen die ik sprak hebben ook al een schade van zo'n 3 miljoen, ik kom met het FD al uit op 6,5 miljoen euro schade.'

Gebrek aan jurisprudentie

Het grote probleem is dat er geen jurisprudentie bestaat op dit gebied, dus het is onduidelijk of de gedupeerden hun geld terugkrijgen. Ze zouden de bedrijven kunnen aanspreken op oneerlijke handelspraktijken. Veelzeggend is dat de buitenlandse beleggingsmaatschappijen achter deze advertenties bezig zijn met schikkingsvoorstellen.

Lees ook: Ook ervaren beleggers beleggers liepen in de val van malafide bitcoinadvertenties

Luister ook: de crypto-update podcast


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen