Financieel14 mei '20 12:52Aangepast op 14 mei '20 14:20

Toekomst zakentak ABN Amro staat mogelijk op de tocht

Auteur: BNR Webredactie

De ooit zo belangrijke zakentak van ABN Amro is nu vooral een blok aan het been van de bank. Deze week werd duidelijk dat de zakentak enorme verliezen heeft geleden. De kans is daarom groot dat de nieuwe topman Robert Swaak van deze tak af wil.

Verliezen

De zakentak van de bank bedient klanten met een omzet van meer dan 150 miljoen euro, vooral internationale bedrijven die zowel in grondstoffen als in de investments zitten, zegt FD-redacteur Marcel de Boer. 'De verliezen zijn vermoedelijk te danken aan twee klanten waar het mis is gegaan. Het ging om een frauderende oliehandelaar uit Singapore en een klant van de clearingafdeling. Samen was dit goed voor een verlies van 460 miljoen euro', legt De Boer uit.

Beluister ook |

Robert Swaak

De kersverse topman Robert Swaak staat nu voor de beslissing om de tak in de coronacrisis te lozen. 'Ze gaan het naar verwachting rigoureus aanpakken. Hij komt van buiten en heeft niets met die oude sentimenten binnen de bank. De tak blijft wel verantwoordelijk voor een kwart van de omzet en verkopen in deze coronatijd gaat erg moeilijk worden.'

Luister ook | Stroppenpot duwt ABN Amro in fors kwartaalverlies

Exterieur van het hoofdkantoor van ABN AMRO
Exterieur van het hoofdkantoor van ABN AMRO (ANP RObin van Lonkhuijsen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen