Financieel26 mei '20 08:43

Ruim 10 procent heeft moeite om rond te komen

Auteur: BNR Webredactie

Meer dan 10 procent van de Nederlanders komt niet rond in de de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in Geldzaken. Vooral kwetsbare groepen als zzp'ers en flexwerkers hebben het op dit moment echt lastig.

Een huishoudboekje met een overzicht van alle inkomsten en uitgaven.
Een huishoudboekje met een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. ( ANP Xtra / Lex van Lieshout )

Zzp'ers, zoek uit op wat voor corona-hulp je recht hebt. drukt Olaf Simonse van Wijzer in Geldzaken met name zelfstandigen op het hart. Uit onderzoek van het platform blijkt dat veel zzp'ers in de financiële problemen komen door de corona-maatregelen, ondanks de mogelijkheid steun van de overheid aan te vragen. 'Ik kan me voorstellen dat het even duurt voordat mensen durven te kijken waar ze recht op hebben; je bent als zzp'er toch ook trots op je onderneming.'

Beluister ook | Column Paul Laseur | Goede bedoelingen

Best ingewikkeld

Toch is het zaak om gebruik te maken van de steunmaatregelen die de overheid biedt, zegt Simonse. 'Als je er niet uitkomt: stel vragen, want het is natuurlijk ook nog eens best ingewikkeld. Ik denk dat het vooral zaak is om te zorgen dat je gebruikt wat je al hebt, en goed kijkt naar manieren waarop het voor jezelf mogelijk is om deze moeilijke periode door te komen.' Op de website van Wijzer in Geldzaken staan de nodige tips om je hoofd boven water te houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen