Financieel21 jul '20 07:32

Bedrijven in problemen door uitstel betaling facturen

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer bedrijven dreigen in de problemen te komen omdat hun facturen te laat worden betaald. Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Volgens bedrijfsinformatiespecialist Graydon moeten ondernemers sinds de crisis steeds langer wachten op hun geld.

Graydon meldt dat facturen tot april 2020 juist steeds sneller werden betaald. In december 2019 duurde het nog gemiddeld 41 dagen voor facturen werden betaald, afgelopen april was dat gedaald naar 38 dagen. Maar nu bedrijven de coronacrisis steeds meer beginnen te voelen, schuiven ze betalingen weer voor zich uit. 'We verwachten dat dit blijft verslechteren', zegt John Swaab, Consultant Advanced Analytics bij Graydon, 'Bij de horeca zie je een verslechtering terwijl die sector altijd snel betaalt'.

Beluister ook | Back to Business | Digitaal factureren wordt standaard

In mei werd er gemiddeld al bijna drie dagen later betaald, in juni duurde het gemiddeld 41.3 dagen voor ondernemers hun geld kregen, blijkt uit het onderzoek van Graydon. Vergelijkbare resultaten blijken uit een enquête van ondernemersvereniging ONL. 70 procent van de deelnemende ondernemers gaf daarin aan dat afnemers te laat betalen. Een vijfde zei dat het betaalgedrag is verslechterd sinds de coronacrisis.

Beluister ook | Dekker schrapt verpandingsverbod, mkb kan meer lenen

Een zzp'er werkt administratie weg.
Een zzp'er werkt administratie weg. ( ANP XTRA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen