Financieel7 dec '20 10:59

ANVR blij met lancering voucherbank

Auteur: BNR Webredactie

Reiskoepel ANVR juicht de lancering van een voucherbank van harte toe. Het kabinet wil zo'n bank lanceren om te garanderen dat toeristen hun geld terugkrijgen van een geannuleerde reis, ook als de reisorganisatie dat niet kan betalen.

Meer nog dan voor de reizigers is het goed nieuws voor de reisbureaus, zegt Frank Oostdam van de ANVR. 'Het is natuurlijk niet zo dat de situatie voor klanten met een voucher veranderd is: we roepen al negen maanden dat een voucher gedekt is. Dat was zo en dat blijft zo. Maar deze voucherbank zou wel geweldig zijn omdat die bedrijven helpt om niet failliet te gaan. We hopen af te spreken dat er een fors bedrag van de overheid komt naar het garantiefonds.'

Luister terug | Kabinet garant voor reisvouchers

BNR's politiek verslaggever Laurens Boven vroeg in oktober al aan staatssecretaris Mona Keijzer of er plannen voor zo'n bank waren. 'Een voucher is een schuld en op een gegeven moment kunnen mensen dat geld terug gaan vragen. Dat loopt inmiddels in de honderden miljoenen, dus dat is een probleem.' Er is in Nederland voor bijna een miljard euro aan vouchers uitgegeven voor pakketreizen, die vanwege corona niet doorgingen.

Luister terug | Omzet reisbranche daalt met 90 procent

Passagiers bij de incheckbalie op Schiphol
Passagiers bij de incheckbalie op Schiphol ( ANP / Jeffrey Groeneweg )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen