Financieel8 feb '21 16:28Aangepast op 9 feb '21 09:02

Tesla stuwt bitcoin naar een nieuw record

Auteur: BNR Webredactie

De koers van de bitcoin is maandag naar een nieuw recordniveau gestegen, de waarde van de digitale munt bereikte de 44.000 dollar. Dit gebeurde na het nieuws dat Tesla 1,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in de digitale munt en bitcoins wil gaan accepteren als betaling voor producten.

Tesla deed de aankondiging in een update over zijn investeringsbeleid. Ook de koers van Tesla heeft een sprong gemaakt op de aandelenmarkt door het nieuws. Het aandeel Tesla staat aan het begin van de beursdag ruim 1.5 procent hoger.

Luister ook | CryptoCast

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's zegt in de nabije toekomst te zullen beginnen met het accepteren van de bitcoin als betalingsmiddel voor auto's en andere producten. In feite koopt Tesla zelf voor anderhalf miljard aan bitcoins, zo legt Herbert Blankesteijn, presentator van de Cryptocast, uit. 'Ze kopen bitcoins, daarna gaan ze die bewaren, zoals veel bedrijven doen.' Volgens hem is dit nog maar het begin van de investering van Tesla. 'Ze gaan waarschijnlijk nog wel meer beleggen, denk ik.' Blankesteijn denk ook niet dat de investering in bitcoin primair bedoeld is om later als betaalmiddel gebruikt te worden bij het aankopen van Tesla-producten. 'Dit is voor een deel een defensieve waardebehoud van je cashreserve. In Amerika zijn ze bang voor de waardevermindering van de dollar. Ook is het bedoeld om de opbrengsten te maximaliseren (...) dan kan het nog extra winst opleveren.'

Luister ook | Apple pakt recordomzet; Tesla voor het eerst winstgevend

Eerder dit jaar tikte de bitcoin al even meer dan 41.000 dollar aan, maar zakte daarna weer behoorlijk weg. Tesla-topman Elon Musk zorgde ruim een week geleden nog voor een sprong van de digitale munt door "#bitcoin" op zijn Twitter-profiel te schrijven. Ook zorgde Musk vorige week met een tweet nog voor een sterke stijging van de digitale munt dogecoin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen