Financieel18 feb '21 06:20Aangepast op 18 feb '21 12:16

Ook ING stopt met inning coronasteun uit VS

Auteur: BNR Webredactie

Tienduizenden Amerikanen die in Nederland wonen en hun coronasteun uit de VS al amper konden innen, lijken nu helemaal te kunnen fluiten naar hun geld. Want ook ING stopt nu als laatste bank met het laten verzilveren van internationale cheques.

Close-up dollar.
Close-up dollar. ( ANP XTRA)

Vorig jaar, bij het uitgeven van die eerste Trumpcheques van zo'n 1.100 euro, bleek al dat deze Amerikanen bij de meeste Nederlandse banken die cheque niet konden verzilveren. En dat is nu dus helemaal klaar. ING constateert nu ook dat zeker sinds corona er steeds minder cheques worden verzilverd. Daarnaast is het betalen met cheques fraudegevoelig en duurder dan het gebruik van andere betaalmethoden.

Luister terug | Tienduizenden Amerikaanse Nederlanders kunnen Trumpcheque niet verzilveren

Een alternatief, waar ING en de Nederlandse Vereniging van Banken ook nadrukkelijk op wijzen, is om je IBAN-gegevens te verstrekken aan de Amerikaanse belastingdienst, maar die kan dat systeem niet hanteren, zegt de vereniging Americans Overseas. In onder meer Duitsland en België is dat nog wel mogelijk, maar dan moet je eerst daar een rekening openen. Hoewel het met de komst van de BidenCheque een ritje over de grens waard zou kunnen zijn, weigeren Duitse banken verzoeken uit Nederland.

Luister terug | Trump wijst steunpakket af


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen