Financieel6 apr '21 09:53

D-reizen failliet verklaard door rechter

Auteur: BNR Webredactie

Voor reisbureau D-reizen is het doek gevallen. Het moederbedrijf D-rt Groep is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard.

Volgens het bedrijf wordt de reissector enorm getroffen door de coronacrisis. Doordat er vrijwel geen inkomsten binnenkomen en de vertraging van het voucherfonds is de reisorganisatie niet in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen, zo klinkt het.

Het bedrijf heeft in totaal 1150 medewerker, 285 reisbureau en een customer contact center. Ook kent de D-rt Groep nog franchise ondernemingen onder de naam VakantieXperts, maar die vallen buiten het faillissement. Er wordt wel nog gekeken of er een doorstaat mogelijk is voor het bedrijf. 'Het is een gitzwarte dag voor ons', zegt Jan Henne De Dijn, CEO van d-reizen. 'Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland, die zorgt voor een diversiteit aan reisaanbod voor de consument.'

Image
(Dijkstra bv)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen