Financieel2 mei '21 19:00

KPN accepteert twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen niet

Auteur: BNR Webredactie

Telecombedrijf KPN heeft twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen afgewezen. KPN kreeg van het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak een gezamenlijk voorstel, zoals Financial Times eerder berichtte. Daarnaast deed ook nog het Amerikaanse KKR een overnamevoorstel.

Het telecombedrijf heeft de voorstellen wel overwogen, maar zit niks in een mogelijke overname. Het bedrijf zegt dat het niet veel zal bijdragen aan de strategische koers die KPN heeft ingezet. Beide voorstellen zijn daarom afgeslagen en verdere onderhandelingen hebben ook niet plaatsgevonden.

Luister ook | De top van Nederland: Joost Farwerck (KPN)

Volgens de Financial Times betrof het voorstel van EQT en Stonepeak een bod van zo'n 18 miljard euro, inclusief schulden. Maar KPN ontkent dat de investeerders al een bedrag hadden genoemd. Of KKR al een concreet bod zou hebben gedaan, wil een woordvoerster van KPN niet zeggen. Ook laat ze zich er niet over uit of het bedrijf over de voorstellen al contact heeft gehad met de overheid.

Luister ook | WSJ: Buitenlandse partijen willen KPN overnemen

Er klinken al langer overnamegeruchten rondom KPN en er wordt veel gespeculeerd over een verdere consolidatie in de telecomsector. Maar wie KPN wil inlijven kan dat eigenlijk alleen doen in samenspraak met de onderneming zelf en de Nederlandse staat. De overheid, die de telecomsector onder de kritieke infrastructuur rekent, kan voor een overname gaan liggen als de nationale veiligheid of het publieke belang bij een overname wordt geschaad.

Gerelateerde artikelen