Financieel6 mei '21 12:46

Werkgevers kunnen voor vijfde keer NOW-steun aanvragen

Auteur: BNR Webredactie

Nu nieuwe versoepelingen zijn uitgesteld, opent het UWV voor de vijfde keer het loket voor de NOW. Het tijdelijke aspect van de noodmaatregel verdwijnt steeds verder naar de achtergrond. 'We bereiden ons erop voor dat dit niet de laatste ronde zal zijn', zegt Janet Helder, bestuurder bij het UWV.

(ANP / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver)

Helder laat weten dat er de afgelopen tijd hard is gewerkt om het loket voor de NOW zo snel mogelijk open te krijgen. 'Dat heeft deels te maken met de uitkering van vakantiegeld, maar we hebben het ook gedaan omdat deze periode voor iedereen moeilijk is.'

Luister terug | Vakantiegeld blok aan been voor veel werkgevers

Werkgevers kunnen tot en met 30 juni een aanvraag indienen voor de vijfde ronde van de NOW-regeling, waarmee zij een deel van hun loonkosten kunnen compenseren. 'Het is belangrijk dat zij goed kijken wat de versoepelingen betekenen voor hun omzet. Mocht deze weer aantrekken, kan het zijn dat de financiële steun uiteindelijk niet nodig blijkt', zegt de bestuurder.

Grote onzekerheid

Helder verwacht dat de detailhandel en horeca het meest gebruik zullen maken van de regeling, net zoals bij vorige rondes het geval was. 'Tegelijkertijd is er nu wel meer mogelijk dan een tijdje terug, dus de aanvragen vanuit deze sectoren zouden ook kunnen afnemen. We hebben nog nooit eerder een periode gekend die zo onzeker is als deze.'

Luister verder | Lege winkels worden woningen

Het idee was in eerste instantie dat de steunpakketten rond 1 juli aflopen, maar het UWV bereidt zich erop voor dat de vijfde ronde van de NOW-regeling niet de laatste zal zijn. Halverwege mei komt het kabinet met een voorstel voor een eventueel vervolg van de steunmaatregelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen