Financieel29 jul '21 09:04

Ingenieursbureau Arcadis: 78 miljoen winst

Auteur: BNR Webredactie

Toonaangevend advies- en ingenieursbureau Arcadis maakte zojuist de laatste kwartaalcijfers bekend. Het Amsterdamse bedrijf zit in de plus met een netto omzetstijging van 5,7 procent.

De omzet kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 1,3 miljard euro. Dat was nog een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar in de laatste maanden zat de omzet weer duidelijk in de lift. Het orderboek dikte ruim 7 procent aan en de winst steeg met ruim een kwart tot 78 miljoen euro.

Luister terug | Arcadis: omzet daalt, operationele winst stijgt

Duurzaamheid

'We hebben geen last gehad van de pandemie in de zin van onze resultaten. In 2020 hebben we een zeer goed resultaat geboekt en dat heeft zich verder doorgezet in het eerste en tweede kwartaal van 2021', zegt topman Peter Oosterveer. 'De vraag naar duurzaamheid en het creëren van duurzame oplossingen in infrastructuur en gebouwen krijgt zoveel aandacht dat dat tegelijk met digitale oplossingen voor ons de groei in de toekomst gaat creëren.'

Arcadis behaalde mede een hogere omzet door kostenbesparingen. Oosterveer: 'We zijn minder gaan reizen, we gaan ook op een andere manier met onze kantoren om, we werken deels thuis. Die kostenbesparingen zullen blijvend zijn. Dat is niet een eenmalig iets.'

Coronasteunprogramma

De recente omzetgroei dankt Arcadis vooral aan de flinke coronasteunprogramma's van diverse overheden, waardoor projecten voor duurzame infrastructuur in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie toenamen. Ook is er bij klanten meer aandacht voor het verminderen van CO2-uitstoot en projecten om de effecten op het milieu te verminderen. Volgens Oosterveer is het einde van dit soort klimaatprojecten nog niet in zicht, mede vanwege de 'aanhoudende ernstige impact van extreem weer' die in inmiddels in diverse gebieden speelt.

Luister terug | Grote bedrijven komen met kwartaalcijfers

Gerelateerde artikelen