Financieel30 jul '21 08:47

Robinhood onderuit na IPO, beleggers teleurgesteld in Amazon

Auteur: BNR Webredactie

De trendy, maar enigszins controversiële, beleggingsapp Robinhood ging gisteren naar de beurs in Amerika. Het aandeel onder de ticker HOOD startte op 38 dollar, maar aan het eind van de dag was dit nog geen 35 dollar waard. Een verlies van ruim 8 procent. Ook voor Amazon was het een slechte dag.

Image
(EPA/PETER FOLEY)

Analist Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger kijkt hier niet van op. 'Robinhood is het afgelopen jaar door corona ontzettend hard gegroeid. Ze maakten beleggen voor een grote groep gemakkelijker, maar het business model staat ernstig onder druk. Je moet ook kijken naar de waardering van het aandeel. Het is uitermate speculatieve handel. Het is een hype. Ik zal onze klanten ook niet adviseren om in dit aandeel te beleggen.

Lees ook | Bezos doet stapje terug bij Amazon

Amazon

Amazon kende een slechte dag. Ondanks een omzetstijging van 27 procent in het tweede kwartaal waren beleggers flink teleurgesteld. 'De onlinebestellingen vielen tegen en ook de prognose met het volledig opengaan van de economie', stelt Zwanenburg. Desondanks laat Amazon nog altijd flinke groei zijn. 'Amazon Web Services groeide bijvoorbeeld nog met 37 procent. Ze hebben meer dan 200 miljoen betalende abonnees voor Amazon Prime en ze nemen de James Bond-filmstudio's over.'

De prognose voor het derde kwartaal blijft wat achter. 'Maar de lucht is er zeker niet uit. Qua clouddiensten zijn Microsoft en Amazon bijvoorbeeld gewoon marktleider.' Wel is er een afvlakking zichtbaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen