Financieel3 aug '21 14:10

Rabobank compenseert te hoge rentes op leningen

Auteur: BNR Webredactie

De Rabobank gaat uit zichzelf consumenten compenseren die ze jarenlang te hoge rentes hebben berekend op hun leningen. Terwijl de rentes in de markt en bij centrale banken daalden tot zelfs negatief, bleven de rentes bij consumentenkredieten hangen tussen de 6 en 8 procent.

(ANP / Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam)

Michiel Kwaaitaal is directeur Betalen bij Rabobank. 'Wat we zien is dat het Kifid, het klachteninstituut voor financiële dienstverlening, in de afgelopen twee jaar verschillende uitspraken heeft gedaan over leningen met een variabele rente. Zij oordeelden dat als je geen afspraken maakt met de klant over de wijze waarop je de rente vaststelt, je de marktrente zou moeten volgen. Deze uitspraken hebben wij toegepast en constateerden dat we deze rente in ongeveer 15 procent van de gevallen niet goed hebben gevolgd.'

Fout rechtzetten

Ondanks dat er bij het Kifid geen klachten over Rabobank zijn binnengekomen, heeft de bank besloten klanten zelf te compenseren om de fout recht te zetten. Kwaaitaal: 'We hebben hiervoor gesprekken gevoerd met onder andere de Consumentenbond om te kijken hoe we de situatie zo goed mogelijk konden oplossen.' Rabobank-klanten zullen hierover richting het einde van het jaar bericht ontvangen.

Luister terug | ABN AMRO: Geen inflatie op lange termijn


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen