Financieel3 sep '21 07:42Aangepast op 3 sep '21 09:12

Voorlopig geen extra steun voor evenementensector

Auteur: BNR Webredactie

Er komt op dit moment geen extra steunpakket voor ondernemers in de evenementensector. Het kabinet wil met de sector in gesprek blijven, maar zet de deur nog niet op een kier. Dat zegt Riemer Rijpkema, voorzitter van branchevereniging CLC Vecta en woordvoerder van het Eventplatform, tegen BNR.

Luister ook | Kabinet staakt coronasteun vanaf 1 oktober

De sector zat gisteren met het demissionaire kabinet om tafel. Het kabinet gaf daarbij aan dat dat gesprek eerder had moeten plaatsvinden, vertelt Rijpkema. De partijen hebben vooruit gekeken naar de persconferentie die over twee weken wordt gehouden. De vraag is wat die gaat betekenen met betrekking tot de maatregelen die op 20 september ingaan. Concrete toezeggingen zijn er niet gedaan.

Dutch Grand Prix

Tijdens het gesprek werd opgemerkt dat voetbalwedstrijden en de Dutch Grand Prix wel mogen doorgaan met veel bezoekers, maar evenementen niet. Rijpkema: 'Dat is natuurlijk een moeilijke discussie; daar kom je gewoon niet helemaal uit. Het gaat dan bijvoorbeeld over geplaceerd tegenover niet-geplaceerd en hoe het in de werkelijkheid uitpakt. Daarbij is het heel moeilijk om op één lijn te komen.'

Op 1 oktober stopt de staatssteun voor bedrijven officieel. De evenementensector heeft aangegeven dat ze de deuren niet meteen weer open kunnen doen en dat het terecht zou zijn als er voor hen extra maatregelen zouden worden getroffen. Het kabinet heeft beloofd om daar na 14 september verder over te praten.

Fieldlab

Wat wel is afgesproken is dat de sector extra inzichten vanuit de Fieldlab-experimenten en extra onderzoek naar de Delta-variant van het coronavirus dat via de TU Delft is gedaan, de komende dagen kunnen aanleveren voor het OMT-advies aan het eind van de week. 'Misschien biedt dat nog enig perspectief.'

Luister terug | Nieuwe demonstratie evenementensector op komst

Gerelateerde artikelen