Goboony is een online platform waar camper verhuurd worden, en waar bezitters hun voertuig te huur kunnen zetten. 'Het is een soort Airbnb voor campers', zegt De Vos.
Investering
De Amsterdamse durfinvesteerder No Such Ventures investeert tien miljoen euro in het bedrijf, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. Met de investering wil Goboony verder groeien in het buitenland. Nu al is het marktleider in Nederland, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Daar moeten Duitsland en Frankrijk bijkomen.
Luister ook | Goede Reis Podcast: Winterkamperen kun je leren
Toen de coronacrisis uitbrak, zag Goboony juist veel annuleringen. Maar kort daarna is de populariteit juist enorm gestegen. 'Mensen dachten: met een camper kan ik zélf bepalen waar ik naartoe ga. En die vrijheid van reizen kwam natuurlijk in coronatijd perfect uit.' Met als gevolg dat een vakantie in Nederland, met een caravan of camper ook populairder is geworden, zegt het bedrijf.
Stijgend gebruik jongeren
Volgens De Vos is, sinds de uitbraak van het coronavirus, de camper vooral geliefd onder jongeren. 'Wat wij zien is dat de tussen de 35 en 50 jaar nu ook een hele grote bij ons huurt.' Maar ook jongeren zijn een een hard stijgende groep, volgens De Vos. 'Bij de jongeren tussen de 25 en 35 jaar is 'vanlife' ook echt een ding geworden. We zien heel veel jongeren een busje ofwel zelf bouwen, ofwel huren.'
Een camper kost gemiddeld 700 euro per camper per week, meldt Goboony in de Goede Reis Podcast. Daar komen kosten voor staplaats, brandstof en, indien je naar het buitenland gaat, tolwegen nog bij. 'Buiten de zomer kan het goedkoper zijn'.

Onverminderde vraag
'De aanvraag naar campers is onverminderd groot. Wat we nadrukkelijk zien is dat er heel veel aandacht is van mensen die een camper willen kopen en deze dan meteen willen verhuren. Dus het wordt meegenomen in de beslissing om een camper te kopen. Mensen denken: Zo'n camper kost best wel serieus geld, maar als ik er dan zo 6.000 tot 8.000 euro per jaar mee kan terugverdienen, dan wordt hij in één keer gratis, of leeft hij nog een beetje op. We gaan met z'n allen steeds meer van onze vrij tijd genieten, en dit is er zeker een manier daarvan die hard groeit.