Financieel8 dec '21 13:02Aangepast op 8 dec '21 13:35

Invest-NL investeert 30 miljoen euro in Europees mkb-fonds

Auteur: BNR Webredactie

Invest-NL en het Europees Investeringsfonds stoppen samen 30 miljoen in het Europese mkb-financieringsplatform October. Het is de eerste investering van Invest-NL in zo'n fonds. October is bedoeld om de groei van het Europese midden- en kleinbedrijf te ondersteunen.

(Foto: Mathieu Stern / Unsplash)
(Foto: Mathieu Stern / Unsplash)

Het financieringsplatform is een alternatief voor een bank voor ondernemers. 'We rollen de financiering simpeler en sneller uit', vertelt CEO van October Nederland Luuc Mannaerts. 'We hebben een simpel product. We geven een lening en de ondernemer betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Ondernemers moeten het terugbetalen, dat is de enige voorwaarde.' Over het bedrag komt wel een rente van vier procent tot zeven procent.

Luister ook | Wouter Bos (Invest-NL) over het besteden van 1,7 miljard euro

Winstgevend

Een bedrijf moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een investering uit het fonds. Zo moet het minimaal drie jaar bestaan, minimaal 250.000 euro omzet hebben en winstgevend zijn. Daarnaast mag een bedrijf niet meer dan tweehonderdvijftig medewerkers hebben.

Het is het vierde fonds van October. Binnen dit fonds zijn in totaal 590 projecten gefinancierd voor een totaalbedrag van 154 miljoen euro. Het platform is in heel Europa actief.

Lees ook | Ondernemers in geldnood vangen bot bij banken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen